Potravinářství
Do potravinářského průmyslu můžeme zařadit průmyslové i zemědělské obory. Potravinářství se zabývá zpracováním živočišných a rostlinných surovin za účelem výroby potravin. Bez potravinářského průmyslu a jeho zpracování bychom se v 21. století neobešli, proto i koncentrace zaměstnavatelů a zaměstnanců v tomto oboru je velice vysoká. Řadí se sem také kontrola kvality potravin, zpracování a uskladnění potravin, výroba produktů, potravní řetězce, balení a skladování potravin, expedice, aj. Níže naleznete seznam zaměstnavatelů, kteří do těchto kategorií spadají. Najděte si zaměstnání v tomto v oboru v naší aktuální nabídce volných pracovních míst.
Potravinářský průmysl můžeme rozdělit do dalších podkategorií: masný, mlékárenský, tukový průmysl, zpracování obilovin a výroba pečiva, konzervárenství, zpracování a skladování zeleniny a výroba nápojů.