Účet PayPal krok za krokem | VímVíc.cz

Účet PayPal krok za krokem

02. 03. 2018

Placení po internetu je stále rozšířenější a stává se běžnou součástí dne. Přece jen jde o pohodlný a rychlý způsob, jak si něco pořídit. Ne každý chce ale platit ze svého účtu a právě pro takového uživatele je ideální volbou PayPal.

Účet PayPal krok za krokem

PayPal a co to vlastně je?

Pro některé z vás může být PayPal velkou neznámou, někteří o něm už ale možná něco málo slyšeli, případně ho již využívají. Služba PayPal je globální platební platformou a ačkoliv funguje již skoro dvacet let, do podvědomí širšího světa se dostává až v posledních letech. Od roku 2014 zaznamenala tato platforma nárůst uživatel o skoro 30 milionů. Platformu jistě znají také uživatelé serveru eBay, kde ještě nedávno nešlo platit jiným způsobem než přes tuto platební bránu.

PayPal funguje již 20 let, jeho popularita ale stoupá až poslední dobou.

Proč upřednostnit PayPal před platbou online kartou

Jednou z hlavních výhod PayPal účtu je jednoduchost. Ne každý chce při platbě online zadávat číslo své karty, CVV kód a podobně, protože se bojí zneužití údajů. To je samozřejmě zcela pochopitelné, a právě v tuto chvíli přichází na scénu PayPal. Pokud využíváte tuto platební metodu, pak vám k placení po internetu stačí zkrátka jen email, heslo a dostatečný kredit na vašem účtu.

Jak na založení PayPal účtu

Ačkoliv samotné placení přes PayPal je vlastně hračka, jeho založení už může být trochu oříšek. Se založením účtu by se mohli potrápit především ti, co úplně neoplývají znalostmi anglického jazyka. Nemusíte se ovšem ničeho bát, protože my vás založením tohoto účtu provedeme krok po kroku.

Celý PayPal systém je v anglickém jazyce, pochopit ho ale není vůbec nic těžkého.

V první řadě je dobré vědět, že pokud chcete tuto platformu využívat, nějakou platební kartu vlastnit zkrátka musíte. Přes to nejede vlak. Je už ale čistě na vás zda půjde o kartu debetní či kreditní, důležité ale je aby na kartě byly povolené platby na internetu. Ideální variantou je, pokud máte i internetové bankovnictví, jinak budete mít na PayPalu pouze omezené možnosti.

Zadání osobních údajů a volba hesla

Pokud splňujete alespoň první podmínku, můžete přistoupit k registraci. Ze začátku vás čeká pouze rutinní zadání emailu a nastavení dostatečně silného hesla. Potom následuje zadání údajů o vaší osobě, jako je jméno či datum narození. To je zcela běžný proces každé registrace, takže zatím nic složitého.

Spárování účtu PayPal a platební karty

Nyní se dostáváte do fáze, kdy musíte spárovat svou platební kartu s účtem PayPal. Tento krok nelze nijak obejít ani přeskočit, bez něj si účet zkrátka a jednoduše nezaložíte. Napárování karty k účtu ale neznamená povinnost s kartou přes PayPal platit. Jak již bylo zmíněno výše, přes PayPal se dá platit kreditem, který si na účet předem dobijete.

Napárování karty je nutné, k placení ji ale využít nemusíte.

Proces přidání karty není nijak náročný, k zádrhelu ovšem může dojít pokud máte kartu Maestro. Tu totiž platforma PayPal nepodporuje. S ostatními typy karet by ovšem neměl být problém.

Proces ověření

Spárováním karty sice končí samotné založení a člověk se může radovat, že se mu vše úspěšně povedlo, ovšem ještě nejste ani zdaleka u konce. Nyní nastává složitější část a tou je proces ověřování.

Registrací to nekončí, následuje proces ověření mailu a platební karty.

Email

Nejprve je nutné ověřit vámi zaregistrovanou emailovou adresu. V nastavení vašeho profilu uvidíte hned na titulní straně možnost „confirm email adress“, na kterou jen kliknete, a do vaší emailové schránky vám dorazí aktivační email. Tímto máte ověřenou mailovou adresu a můžete přejít k ověření platební karty.

Paypal email

Platební karta

Po ověření emailu je na řadě platební karta. Pro její ověření je nutné v horní liště stránky vybrat záložku „Wallet“.

Paypal info

Po rozkliknutí této záložky se vám načte stránka, kde již uvidíte svou přidanou kartu. Přes kartu bude žluté políčko s nápisem „ready to confirm“. Na kartu v tomto případě klikněte a otevře se vám nové vyskakovací okno, kde uvidíte možnost „Confirm credit card“, kterou použijete.

Následně vám bude z karty strženo 50 Kč. Vy se následně podíváte do výpisu transakcí na vašem účtu a u této transakce najdete čtyřmístný kód, který přepíšete do příslušného políčka v PayPalu aby ověření platební karty bylo kompletní. Během několika následujících dnů vám bude oněch 50 Kč opět vráceno na účet.

K ověření účtu je nutno 50 Kč na vašem účtu, ty vám ale budou během pár dnů vráceny.

Tímto je ověření účtu u konce vy ho můžete začít pohodlně využívat.

Rada na závěr

Jak zde již bylo řečeno, na PayPal si lze dobít kredit, kterým následně platíte. My vám teď poradíme, jak na to. V podstatě existují dva způsoby jak kredit dobít, v první řadě se jedná o klasický bankovní převod. V tomto případě musíte učet opět propojit se službou Paypal, jinak kredit nedobijete. Bankovní převod navíc trvá dva až tři pracovní dny, tudíž dobitý kredit se nezobrazí okamžitě.

Druhou a rychlejší variantou je potom dobíjení přes službu Trustly. Tu ovšem mohou využít pouze majitelé účtu u jedné z těchto bankovních společností: UniCredit, mBank, ČSOB, Era/Poštovní spořitelny, České spořitelny nebo Raiffeisenbank.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Úspěch v kariéře