Číšník/servírka
Číšník nebo servírka pracují v oboru gastronomie, pohostinství. Jejich úkolem není jen obsluhování a podávání nápojů a jídel v restauracích a jiných zařízeních. Jejích úkolem je také aranžování stolů a celková prezentace jídelní tabule.
V některých případech musí být schopni se postarat i o finální přípravu jídla (flambování, dranžírování atd.). Součástí je také komunikace s hosty a ochota pomoci s výběrem jídla či vína. Znalost jídelního lístku je také důležitou součástí dobře odvedené práce.
K výkonu tohoto povolání je požadování středoškolské vzdělání v příslušném oboru s výučním listem nebo maturitou. Průměrný plat na této pozici je v České republice přibližně 20 000 korun.
Porovnání nabídek práce na pozici Číšník/servírka
Srovnejte si různé pracovní nabídky na pozici Číšník/servírka a vyberte si tak to nejlepší volné pracovní místo na daném postu!