Jak se připravit na pohovor do firmy Skanska? | VímVíc.cz

Jak se připravit na pohovor do firmy Skanska?

16. 10. 2017

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor ve firmě Skanska. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Na otázky odpovídá HR ředitelka Slavomíra Sedláčková.

Jak se připravit na pohovor do firmy Skanska?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Přijít včas a hlavně být sám sebou. Jen tak obě strany zjistí, zda spolu budou při případné spolupráci dobře vycházet a sednou si. Velmi dobře působí, když má kandidát jasno v tom, co chce přesně dělat, na jakou pozici se hlásí a také ví něco o společnosti, o jejíž místo se uchází. A ještě jeden tip - netřeba být z pohovoru nervózní, všichni jsme jen lidi a vždy se na popovídání s kandidátem těšíme.

Na každé popovídání s uchazečem se těšíme.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Neřekli bychom, že pokládáme záludné otázky. Kandidát by ale u pohovoru měl počítat s tím, že zástupce HR i přítomného budoucího šéfa budou jeho pracovní zkušenosti zajímat do detailu. Např. jak u předchozího zaměstnavatele vypadal jeho běžný pracovní den, jaké nejnáročnější úkoly či projekty měl na starosti, jak se ve které situaci zachoval a proč, případně z jakých vlastních chyb se sám poučil.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Pracovitost, chuť učit se nové věci a spolupracovat.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Volná pracovní místa pravidelně inzerujeme na našich webových stránkách v sekci kariéra a na pracovní portálech.Využíváme také sociální média, zejména Facebook. Kandidát se přihlásí na konkrétní pozici, vyplní on-line dotazník a tím je zařazen do prvního kola výběrového řízení. Je možné se přihlásit i elektronickou formou na našem emailu určeným kandidátům. Pokud kandidát splňuje základní požadavky k pozici, je pozván k osobnímu pohovoru.

Výběrové řízení může zahrnovat odborný test nebo se v některých případech mohou kandidáti setkat i s formou hromadného výběrového řízení tzv. Assessment centrem. Vážíme se času kandidátů, a proto se snažíme, aby výběrové řízení bylo co nejkratší, a osobní pohovory byly maximálně dvoukolové.

Naše výběrová řízení mohou zahrnovat odborný test. Pohovory jsou maximálně dvoukolové.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Zajímavé bývá, když se např. na pohovoru potkáte s někým z dětství nebo z tanečních. Na profesionální přístup samozřejmě nezapomínáme, ale někdy překvapí, kdo na Vás vlastně na recepci kvůli pohovoru čeká. Jedna kandidátka přišla na pohovor rovnou z nákupu a celé povídání provázela vůně uzeného, až všem přítomným rychle vyhládlo. Jiná zase netušila, o jakou pozici se na pohovor vůbec přišla ucházet, protože její životopisy a přihlášky k pozicích za ni rozesílala její kamarádka.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Přirozeností, osobitostí a smyslem pro humor.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Pohovory bleskově Start kariéry