Kupujte a posílejte kryptoměny s pomocí Platon Finance | VímVíc.cz

Kupujte a posílejte kryptoměny s pomocí Platon Finance

29. 03. 2021

Kryptoměny se stávají stále populárnějším aktivem a platebním prostředkem. Další obchody a společnosti sáhají po platbách v kryptoměnách. I přes rostoucí zájem veřejnosti státní orgány často bojují s kryptoměnami a snaží se je regulovat. Jaké jsou největší výhody kryptoměn, které přitahují stále více nadšenců?

Platon Finance - kryptoměny

Kryptoměny se přizpůsobují trendům

Mnoho kryptoměn je oceňováno, protože jejich specifičnost jim umožňuje přizpůsobit se současným trendům v prostředí. Není to tradiční měna, ale digitální aktivum, které lze použít mnoha různými způsoby. Vzhledem k tomu, že kryptoměny jsou decentralizované, mají šanci přizpůsobit se dalším technologiím. Digitální měny jsou budoucnost a proto je velký zájem hlavně mezi mladými lidmi.

Držitel takové kryptoměny ji ukládá na svém počítači nebo v aplikaci pro smartphone v tzv. virtuální peněžence, ke které má přístup pouze on. Oblíbená je například Life Coin peněženka, kde lze svou kryptoměnu ukládat nebo s ní platit. Pokud chce provést transakci, probíhá elektronicky, přímo mezi ním a protistranou. Každá jednotka kryptoměny má jedinečný kód, který obsahuje informace zabraňující kopírování nebo opětovnému použití.

Důvěrnost a bezpečnost

Přestože důvěrnost je základní výhodou kryptoměn, je stále třeba brát v úvahu bezpečnost. Navzdory skutečnosti, že technologie, na které jsou kryptoměny založeny, usiluje o nejvyšší možnou úroveň zabezpečení transakcí, dochází také k podvodům. Mnoho lidí se snaží vydírat kryptoměny a snaží se je získat podvodem. Mohou to být falešné sbírky, které nejsou podpořeny žádným skutečným projektem a jsou nejběžnějším podvodem.

Důvěrnost je zajištěna skutečností, že totožnost uživatelů účastnících se transakce nemůže být ukradena. Díky blockchain technologii a její decentralizaci je možné vše. Není plně pod kontrolou žádné vlády ani orgánu, což činí síť mnohem bezpečnější. To samozřejmě má druhou stranu mince, jako je praní peněz a časté používání kryptoměn zločinci jako platební prostředek. Rozsah je však mnohem menší než v případě jiných měn.

Není třeba prostředník

Což je přinejmenším žádoucí. Kryptoměny jako je kryptoměna PlatonCoin od Platon Finance nepotřebují žádné zprostředkovatele, aby mohli provést transakci. Díky tomu se můžeme vyhnout dalším poplatkům a obtížím při transakci. Navíc je také možné eliminovat mnoho podvodů. Systém může být nejen bezpečný, ale především transparentní a jasný pro uživatele.

Pro koncept kryptoměn je také zásadní, aby v jejich obchodování nebyl žádný regulátor. Neexistuje tedy žádná „centrální banka kryptoměn“, která by mohla například rozhodnout o zvýšení nabídky kryptoměn a tedy o snížení její hodnoty. O tom, kolik z dané kryptoměny bude v oběhu, rozhoduje její tvůrce ve fázi vytváření systému. Jeho hodnota je v rukou volného trhu.

Svobodná měna

Vzhledem k výše uvedenému se ukazuje, že výhoda kryptoměny skutečně sestává z jednoho slova, kterým je svoboda. Kryptoměny jsou elektronické měny zcela bez kontroly politiků, národních nebo mezinárodních finančních institucí, jejichž obchodování není nijak kontrolováno a podléhá pouze silnému systému elektronického, automatizovaného zabezpečení.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Investice a spoření