Dovolená: Kam jet za mořem v létě a kam v zimě? | VímVíc.cz

Dovolená u moře: Kam na dovolenou v zimě a kam v létě?

31. 10. 2021

Plánujete si odpočinout od práce a vyrazit na dovolenou k moři v podzimních dnech nebo v zimě? Kam na dovolenou v zimě a kolik nás dovolená v zimě u moře bude stát?

Léto u moře

Oblíbené letní dovolené v posledních letech neznamenají už jen odpočinek v Chorvatsku nebo Itálii. Mnoho lidí se čím dál častěji vydává letecky do vzdálenějších exotických končin jako je Řecko, Tunisko, Tenerife, Albánie nebo Španělsko. Pokud si dovolenou v práci naplánujete dostatečně brzy a začnete s předstihem vybírat i hotel nebo apartmán, můžete mít nakonec štěstí na levné cestování.

TOP letní destinace:

  • Španělsko
  • Bulharsko
  • Turecko
  • Řecko
  • Tunisko
  • Chorvatsko

Tip: Zájezdy a letenky za skvělé ceny nabízí například CK Invia.cz jako Invia Last Minute. Právě díky Invia List Minute zájezdům je možné i výrazně ušetřit za skvělou dovolenou.

Jaké země jsou hitem letních dovolených?

Španělsko

Španělsko je v posledních letech velmi oblíbenou dovolenkovou destinací. Nejen, že zde čekají krásné pláže a čisté moře, ale také mnoho světoznámých letovisek, které stojí za to navštívit. Španělsko potěší gurmány jídlem a pitím a všechny potěší jistě hotely slibující dobrou úroveň již od dvou hvězdiček. Návštěvníky potěší také skvělá infrastruktura, jež pozitivně ohodnotí hlavně řidiči, jež budou objevovat Španělsko za volantem svého nebo půjčeného vozu. Většina španělských dálnic je zdarma a jejich kvalita je výtečná.

Španělsko patří mezi velmi oblíbené letní dovolenkové destinace.

Bulharsko

Bulharsko je další oblíbenou zemí mezi českými turisty. Bulharsko, stát na Balkánském poloostrově, slibuje velmi příjemné mělké pláže, které ocení hlavně rodiny s dětmi. V Bulharsku jsou služby na velmi dobré úrovni, a k tomu lákavě nízké ceny. Pokud tedy hledáte cenově dostupnou dovolenou, kde se můžete vyřádit vy i vaše děti, Bulharsko by vás mohlo zaujmout.

Turecko

Pokud vás lákají služby na velmi dobré úrovni, možnost nejrůznějších výletů po okolí anebo odpočinek na krásných plážích, Turecko nezklame. Češi si Turecko oblíbili také díky pověstnému, stále hezkému počasí. Jestli se příští léto rozhodnete jet do Turecka, vybírat můžete buď z hotelů na Turecké riviéře, které jsou cenově dostupnější, anebo z hotelů západního pobřeží, kde si už trochu připlatíte. Turecká riviéra nabízí zábavu na vlnách, vodní sporty a svělý relax. Modrá laguna se řadí mezi nejkrásnější pláže, jež Turecko nabízí.

Řecko

Řecko patří dlouhodobě mezi dovolenkové stálice. Najdete tady jednu z nejčistších přírod a vybírat je možné z široké nabídky hotelů nebo apartmánů. Čisté krásné moře je samozřejmostí a typické bílé domečky potěší fotografy. Můžete hledat také ubytování v soukromí, pokud toužíte po skutečném odpočinku. Řecko se pyšní starověkými památkami. Pro Řecko je typický například gyros nebo tzatziki, ochutnejte místní pochutiny.

Bílé domy s modrými střechami patří do tradičního výhledu v řeckých končinách.

Tunisko

Jestli hledáte cenově dostupnou dovolenou, která bude mít ovšem exotickou atmosféru se spolehlivě krásným počasím, můžete zvolit Tunisko. Čekat na vás bude pohodlí, velmi dobré služby a k tomu mnoho programů pro vaše ratolesti. Zaujmout vás mohou také výlety do pouště nebo prozkoumávání památek. Tunisko je známé pikantními jídly, do nichž se velmi často přidává harissa – ostrá pasta z feferonek rozmíchaných v olivovém oleji.

Chorvatsko

Chorvatsko je pro Čechy velice oblíbenou destinací pro strávení dovolené. Služby jsou zde na vysoké úrovni a je možné se ubytovat v hotelích, apartmánech, chatách nebo chalupách k pronájmu. Chorvatsko je jedničkou pro dovolenou s dětmi díky vodním sportům, lahodným zmrzlinám a čistému moři. Možná nás, Čechy, Chorvatsko láká i pro chorvatštinu, slovanskou řeč, které snadno rozumíme.

Tip: Vybavte se na dovolenou novými plavkami na e-shopu Astratex. Astratex sleva jistě potěší výhodným nákupem.

Dovolená v zimě u moře

Jestli ovšem plánujete dovolenou v zimě u moře, podívejte se, kam na dovolenou v zimě jezdí Češi nejčastěji.

TOP zimní destinace u moře:

  • Thajsko
  • Kuba
  • Dominikánská republika
  • Brazílie
  • Maledivy
  • Kanárské ostrovy

Thajsko

Thajsko patří k nejoblíbenějším exotickým zimním dovoleným. Turisty láká především krásné čisté moře, nádherná příroda a velmi levné služby. Thajsko je pro nás neobvyklé rušnými ulicemi, velkou rozmanitostí a srdečností místních obyvatel. Dalším lákadlem je také snadné cestování, které v Thajsku skutečně stojí za to. K nejvíce navštěvovaným lokalitám v Thajsku patří Bangkok, Pattaya, Phuket nebo ostrov Koh Samui.

Kuba

Kuba je Čechy v zimě velmi oblíbená a není divu. Kdo by nechtěl nasát atmosféru místa, kde jakoby se zastavil čas? Kuba je stát v Karibském moři, se kterým se nejčastěji pojí doutníky, koktejly, rum, parádní veteráni a krásné pláže. Dalším lákadlem je také temperamentní hudba, jež se rozeznívá celým ostrovem a láká k tanci v ulicích. Kuba je zajímavá svými kontrasty: komunistické stavby stojící vedle tradičních karibských domků z přírodních materiálů.

Cena dovolené tohoto typu se pohybuje v prosinci okolo 40.000 Kč na 9 nocí, all inclusive, pro jednu osobu.

Dominikánská republika

Dominikánská republika je velmi oblíbená hlavně pro své krásné pláže s bílým pískem a místa, která vypadají, jakoby tam člověk nikdy nevkročil. Neposkvrněné prostředí nabízí nejvíce národních parků v Karibiku a není tedy náhodou, že se jí přezdívá ,,Perla Karibiku". Dominikánská republika je opravdu tropický ráj. Vyzkoušejte si taneční lekce salsy, užijte si pohled na exotické palmy nebo jděte šnorchlovat do průzračného moře. Dominikánská republika poskytuje několik aktivit i klidových činností.

Brazílie

Tipem na zimní dovolenou je Čechy zatím ne příliš objevená Brazílie. Ta je známá pro své nekonečné pláže, po kterých můžete jezdit i autem. Brazilská atmosféra láká k tanci v ulicích nebo k pohodové relaxaci na krásných plážích. Když se řekne Brazílie, každého napadne festival v Rio de Janeiru, ale Brazílie je mnohem více. Úchvatné pláže, hotely na vysoké úrovni, skvělá infrastruktura a úžasní lidé. Návštěva ,,Perly Jižní Ameriky" by vás tedy skutečně neměla zklamat.

Maledivy

Exotické maledivy už nejsou destinací pouze pro vybrané. Přírodní nádheru, jakou nabízí Maledivy, snad jinde na světě nenajdete. Romantické ostrovy, průzračný oceán a palmy lemující pláže. Maledivy jsou často cílem novomanželů jako svatební cesta a vášnivých potápěčů. Objevte v hlubinách oceánu krásy, jež Maledivy ukrývají. Odpověď na otázku ,,kam na dovolenou v zimě" se nabízí. Na Maledivy!

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy stále rostou na oblibě, a nejvíce Tenerife. Kanárské ostrovy jsou sopečného původu a ukrývají malebná městečka. Kanárské ostrovy, to je 7 ostrovů. Nejvíce navštěvované je Tenerife, Gran Canaria a Lanzarote. Jedinečná příroda Kanárských ostrovů uchvátí každého a láká k opětovné návštěvě.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Cestování a dovolená